Cuinetes · General

Top 10 menjar extravagant

Tothom sap que arreu del món hi ha diferents tipus d’aliments o plats combinats que tenen un gust especial o diferent que ens poden sorprendre de manera positiva o negativa. Segons una estadística de l’any passat, es revela que la majoria de menjar estrafolari el podem trobar principalment a les zones centrals de la Xina i la Índia. A continuació els hi mostrarem els 10 menjars més estrafolaris del món:

  • Taràntula fregida ( Cambodja )
    Allò que per a molts representa un dels animals més repulsius i esgarrifosos del món, altres ho consideren una autèntica delícia gastronòmica. Diuen que el seu gust és molt agradable i que el toc especial el donen a les 8 potetes peludes. Brrr!
Screenshot 2018-04-10 at 09.27.06
Taràntules fregides que solen ser venudes al carrer en paradetes

 

  • Muktuk ( Groenlàndia )
    Aquest plat es tracta de pell i greix de balena recobert de xocolata negra. És un plat ple de proteïnes, vitamines i molt saludable. Es sol menjar cru i qui ho ha provat assegura que és tot una meravella.
Screenshot 2018-04-10 at 09.27.23
El muktuk és un aperitiu típic de Nadal

 

  • Balut ( Filipines)

 

El balut semblen simples ous durs però en realitat no ho són. El balut és un ou fecundat i cuit, que dins del seu closca amaga un embrió de 18 dies, amb bec i ossets. Els filipins l’adoren, i el solen menjar durant festes tradicionals del país.

Screenshot 2018-04-10 at 09.39.46
Balut amb la seva closca

 

  • Casu Març ( Itàlia )

 

El Casu Març, és un formatge típic de l’illa de la Cerdana. Aquest formatge està fet amb llet d’ovella molt cremós i una de les caracaterístiques principals per les quals es conegut aquest formatge, és que aquesta llet és l’hàbitat predilecte per larves de mosca.

Screenshot 2018-04-10 at 09.41.52
El típic Casu Març on podem observar el seu interior

 

  • Cuy ( Perú )

 

El cuy o més conegut com a conill a la brasa, és una de les especialitats més riques i estimades per al país de Perú. Tot i que el principi pot impresionar el seu aspecte, gent que l’ha provat assegura que l’aspecte no té res a veure amb l’exquisit gust d’aquest carn salvatge lliure de grasses perquè està a l’aire lliure i en moviment continu.

Screenshot 2018-04-10 at 09.44.12
Cuy guarnit amb espècies exòtiques del país

 

  • Shirako ( Japó )

 

El shirako és un plat que prové de la cultura japonesa. Aquesta cultura destaca per tenir aliments molt sans però no obstant això no significa que no hi hagi menjars estrafolaris. Aquest plat està format per glàndules plenes d’ous de peix. El seu gust es exquisit i molts ho comparen amb el caviar.

Screenshot 2018-04-10 at 09.47.19
Shirako amb caviar recobert de verdures saltajeades

 

  • Cavallets de mar ( Xina )

 

En un país conegut per menjar ‘tot el que vola, camina o res’ no és difícil trobar-se amb plats rars i curiosos. El que possiblement acostuma a sorprendre més és veure unes broquetes de cavallets de mar fregits que, solen anar acompanyats d’estrelles marines fregides, escorpins, serps a la planxa i cucs.

Screenshot 2018-04-10 at 09.50.26
Cavallets de mar salats venuts de forma individual

 

  • Cucs ( Mèxic )

 

Els cucs de maguey, és un plat tradicional del país de Mèxic. Aquests cucs, es mengen fregits en mantega, i tenen la fama de ser tota una delícia gastronòmica. La gent afirma que és un aperitiu molt popular sobretot durant l’estiu i festes populars dels pobles.

Screenshot 2018-04-10 at 09.55.25
Cucs de maguey amb guacamole

 

  • Formigues culones ( Colòmbia )

 

Aquest aliment típic de Colòmbia es basa en formigues que les podem trobar a les parts més humides de les selves. Encara que al principi la gent tenia por a provar-les després es van ser molt reconegudes per la població. Aquestes formigues aporten moltes vitamines i es mengen fregides.

Screenshot 2018-04-10 at 09.57.22.png
Formigues saltajades

 

  • Kopi Luwac ( Indonèsia )
    Kopi Luwac és el cafè més ric i car del món, que es prepara amb grans de cafè que es troben entre la femta de la civeta de les palmeres asiàtiques. Ni se t’acudeixi rebutjar una tassa d’aquest cafè; està tan bó que costa uns 400 € / kg.

Screenshot 2018-04-10 at 09.58.39

I per acabar os donem la informació de que a partir del dia d’avui 17 d’abril podem comparar insectes en el supermercat Carrefour

 

FONT: La informació d’aquesta notícia ha estat extreta d’un llibre de cuina d’arreu del món anomenat Viajestic.

Clara Charles

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s